UA-124852319-1
چگونه یک رستوران راه اندازی کنیم؟

39 سوالی که باید قبل از راه اندازی رستوران از خودتان بپرسید

این مطلب به درخواست چند تن از مخاطبان  جهت تهیه چک لیستی برای راه اندازی رستوران تهیه شده است. این لیست به شما کمک می کند تا جهت یک برنامه ریزی خوب برای شروع و رشد رستوران خود اقدامات لازم را انجام دهید.

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله Cornell Hospitality Quarterly، تقریبا 60 درصد از رستوران ها در اولین سال کسب و کار خود با شکست مواجه می شوند.

اگر شما نیز رویای رستوران دار شدن را دارید می توانید شانس موفقیت خود را با پاسخ های صادقانه به تمام سوالات در این مطلب و نیز بررسی همه موارد ذکر شده افزایش دهید.

رستوران داری یک صنعت محبوب

به دلیل رشد صنعت گردشگری و به تبع آن صنعت رستوران داری، بسیاری از مردم علاقه دارند که خودشان رستوران ، کافه ، کافی شاپ و … راه اندازی کنند. ما با رستوران داران زیادی صحبت کرده ایم و باید به شما بگوییم این صنعت، صنعتی نیست که بتوانید به راحتی در آن موفق شوید. صنعت رستوران داری بسیار پر استرس است و مدیریت کارکنان رستوران نیز اصلا ساده نیست. در مورد کارکنان رستوران باید این را بدانید که بسیاری از مردم به کار در رستوران به عنوان یک شغل حرفه ای نگاه نمی کنند. آن ها عمدتا برای تبدیل آن به یک فرصت شغلی دیگر در رستوران ها کار می کنند، یا دانشجو هستند و برای پوشش هزینه های درس خواندن خودشان کار می کنند. بنابراین در این صنعت به مراتب بیشتر از سایر صنایع دیگر استخدام و اخراج خواهید داشت. در نتیجه در راه اندازی رستوران و ادامه کارهای رستوران داری حتما به جایگاه یک متخصص منابع انسانی یا تقویت خودتان در آن دقت نمایید.

این مهم است که بدانید چه نوع رستورانی را میخواهید راه اندازی کنید و چطور آن را به طور موثر اجرا و رشد دهید.

در زیر پنج سوال وجود دارد که باید قبل از شروع راه اندازی رستوران از خودتان بپرسید:

آیا من برای کار کردن بیش از 50 ساعت در هفته اماده هستید؟

آیا از مدیریت کردن دیگران لذت می برم؟

آیا می توانم ماه ها بدون رسیدگی به کارهای شخصی خودم فقط در حال آماده باش برای کار باشم؟

چه مدت زمان می خواهم به رستوران داری ادامه دهم؟

اگر من دیگر نخواهم این کار را 5،10، 15 یا 20 سال دیگر انجام دهم، چه کسی این کار را انجام خواهد داد؟

علاوه بر این 5 سوال، در زیر چند سوال دیگر از دل کسب و کار رستوران داری آورده شده است که قبل از جهش به دنیای هیجان انگیز رستوران داری آن ها را خوب است که بدانید.

فرقی نمی کند که می خواهید یک رستوران بزرگ راه اندازی کنید یا رستوران کوچک و یا حتی یک کافه. همه ی موارد زیر سوالاتی است که باید از خودتان بپرسید. پرداختن به هر یک از موارد زیر به طول کامل شانس موفقیت شما را افزایش خواهد داد.

امور مالی

آنچه را که از نظر عملکرد مالی انتظار می رود را یاد بگیرید.

برنامه شما برای رسیدن به پیش بینی های فروش چیست؟

برای راه اندازی رستوران چه مقدار پول نیاز دارید؟

برای سود آور بودن به چه مقدار پول نیاز دارید؟

معیارهای مالی شما چیست؟ ( آنچه را که از امور مالی شما انتظار می رود)

مکان، مکان، مکان

محل دقیق را مشخص کنید، از جمله اینکه همسایگانتان چه کسانی هستند و خواهند بود؟

تحقیق کنید که چه چیزی در موقعیت تان قبل شما بوده است و چرا آن ها دیگر آن جا نیستند؟

چه رستوران های در منطقه شما موفق بوده اند و کدامیک شکست خورده اند؟ اطمینان حاصل کنید که می دانید و درک می کنید که چرا؟

طرح و نقشه ی شما چه شکلی خواهد بود

می خواهید آن جا برای خودتان باشد یا می خواهید آن را اجاره دهید؟

با صاحبان املاک و مستغلات در همان منطقه ای که رستوران خود را می خواهید باز کنید مشورت کنید، چه چیزی یاد گرفتید؟

شما چه نوع مجوزی نیاز دارید؟

فناوری

از چه سیستم سفارش دهی استفاده خواهید کرد؟

چگونه فهرست موجودی را پیگیری خواهید کرد؟

شما از چه سیستم نرم افزار رستورانی می خواهید استفاده کنید؟

شما می خواهید از کدام سیستم مالی برای مدیریت رستوران خود استفاده کنید؟

رقابت

آیا درباره رقبای خود به اندازه کافی تحقیق کرده اید؟

با چه اقداماتی می خواهید از آن ها بهتر باشید؟

 

محرمانه

مشخص کنید چیزی را می خواهید انجام دهید که هیچ کس انجام نداده است

مردم درباره رستوران شما چه می گویند؟ چرا باز هم به رستوران شما باید سر بزنند؟

منوی شما چه شکلی خواهد بود؟ و آیا همین صورت خواهد ماند یا تغییر خواهد کرد؟

 

مشاوران

شخصی را پیدا کنید که در موقعیت شما بوده است و این کار را انجام داده است.

آیا قصد دارید امور حسابداری و حقوقی را با مشاوران این حوزه ها پیگیری کنید؟

 

تیم شما

شما به چه تیمی برای مدیریت رستوران نیاز دارید؟ مدیر آشپزخانه، آشپز/سرآشپز ، مدیریت سالن، مهمان دار، کارشناس فروش و…

به چه تعدادی از افراد برای راه اندازی رستوران نیاز دارید؟ چگونه آن ها را آموزش خواهید  داد؟

شما چگونه و از چه طریق می خواهید شکایات مشتریان را رسیدگی کنید؟

چگونه می خواهید فعالیت های جانبی را زمانی که رستوران تعطیل است مدیریت کنید؟

حامیان شما

تحقیق و شناسایی کنید چه کسانی رستوران شما را حمایت خواهند کرد؟

حامیان شما در حال حاضر کجا هستند و چگونه میخواهید آن ها را جذب کنید و نگه دارید؟

چگونه زمان توقف را کنترل خواهید کرد؟ ( بیشتر رستوران ها فصلی بودن را تجربه می کنند و بنابراین به طور مرتب برای آن برنامه ریزی می کنند)

 

تجهیزات و لوازم رستوران

به چه نوع اجاق گاز و یخچالی نیاز دارید؟

مواد غذایی و تجهیزات رستوران خود را از کجا تامین خواهید کرد؟

چگونه مواد غذایی را ذخیره می کنید تا آن ها را تازه نگه دارید؟

چه اندازه کوچک و فشرده شدن برای رستورانی مثل شما طبیعی است؟

این ها ممکن است سوالات زیادی به نظر برسند، اما واقعیت این است که این ها چیزهایی هستند که شما باید زمان راه اندازی رستوران ، اجرا و رشد کسب و کارتان  با آن ها مواجه شوید و مقابله کنید.

قبل از شروع به هر قسمت آن فکر کنید ، از همه مهم تر، حتما باید با افرادی که در این صنعت هستند صحبت کنید. گزارش هایی را بخوانید و اخبار به روز را مطلع شوید. در آخر مطمئن شوید که نقشه و طرحی را که برنامه ریزی کرده اید دقیق می باشد.

 

کارآفرینان حرفه ی غذا و رستوران اغلب در رویای راه اندازی یک رستوران و تبدیل علاقه ی خود به حرفه ای جهت افزایش سود مالی هستند. البته ، شما می دانید که برای شروع کار حتما باید یک مکان مناسب در نظر گرفته باشد، یک منوی جذاب برای مشتریان همیشگی خود داشته باشید، کارمندان خوبی را انتخاب کنید و قبل از بازگشایی رستوران جدید خود آن را از هر نظر آماده کنید. اگرچه، قدم های زیادی وجود دارد که باید قبل از بازگشایی رستوران در نظر داشته باشید.

راه اندازی رستوران مسئولیت های زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت، بنابراین وقتی میخواهید یک رستوران تاسیس کنید مطمئن شوید که برای تمامی این قدم ها آماده هستید.

1) وظایف خود را به خوبی انجام دهید

در یک شغل به خصوص، انجام دادن وظایف مقرر شده قبل از شروع آن کار یک قدم ضروری برای موفقیت است. این امر به خصوص برای رستوران ها از جهت دانستن این نکته که تنها شناخت غذای خوب کافی نیست، صدق می کند. جو اریکسون، معاون رستوران owner، می گوید که سالانه هزارها رستوران تازه تاسیس در کار خود شکست می خورند، چرا که آگاهی و یا آمادگی برای کارهایی که باید انجام دهند ندارند.

حتی اگر شما در یک رستوران کار کرده اید، هنوز درس های قانونی، مدیریتی و بازاریابی فراوانی برای یادگیری وجود دارد. یکی از مسائلی که رستوران ها باید به آن واقف باشند مجوز مخصوص هر کشور  و مقررات سلامتی است. مایکل استامپ، یک وکیل متخصص در جورجیا درحیطه ی مجوز نوشیدنی ها و دادرسی مهمان نوازی، بر اهمیت آگاهی از سیاست های قانونی کشوری که رستوران در آن راه اندازی می شود تاکید می کند، بخصوص از آن جهت که قوانین در کشورهای مختلف گوناگون است. استامپ همچنین اضافه می کند که رستوران های در حال بازگشایی باید به روند بازرسی های بهداشتی توجه داشته باشند.

2) تا جایی که می توانید تجربه ی شغلی کسب کنید

شناخت نقاط اتکای خود در صنعت رستوران داری به عنوان شخصی که برای اولین بار تصمیم به راه اندازی رستوران دارد، می تواند دشوار باشد. اگر خود شما به شخصه تجربه ای در زمینه  رستوران داری ندارید، بهتر است با کسی شریک شده و یا شخصی را برای انجام کارها استخدام کنید.

زمانی که یکی از رستوران دارها در آتلانتا در سال2000 شروع به کار کرد، او و همکارش هر دو با هم به آماده کردن غذاها می پرداختند و هم مدیریت رستوران را انجام می دادند، اما او چیزی درباره ی مسائل مرتبط با بازرگانی نمیدانست. او می گوید:” آرزو میکردم زمان شروع کار خود میدانستم که چگونه با آنها مذاکره کنم. من فکر می کنم تمامی رستوران دارانی که با مسائل بازرگانی نا آشنا هستند باید وکیلی را انتخاب کنند که در این زمینه تخصص داشته باشد”.

تونی دویل، مالک گروه HK Hospitality، از 12 سالگی در رستوران های مختلف مشغول به کار بوده است و رستوران های موفق زیادی را راه اندازی کرده است، اما هنگامی که اولین رستوران خود را بازگشایی کرد هنوز چیزهایی زیادی برای یادگیری داشت.

او می گوید:” مسائل زیادی وجود داشت که من قبلا با آنها دست و پنجه نرم نکرده بودم- کارکنان، لیست حقوق، مالیات، مدیریت حساب های مالی، و غیره. شما نیاز دارید قبل از شروع کار آگاهی زیادی در مورد تجارت خود داشته باشید. مسائل زیادی وجود دارند که مردم قادر به دیدن آنها نیستند”.

3) مکان مناسب انتخاب کنید

بدون یک مکان مناسب شما حتما با شکست مواجه خواهید شد، حتی اگر رستوران بسیار خوبی باشد. پائولا بوترو که 30 سال در کسب و کاررستوران داری بوده است، قبل از آمدن به رستوران فعلی خود، سه بار در منهتن مکان رستوران خود را تغییر داد. مارکو پیپولو، مالک رستوران مارکونی، از پنج رستوران خود درس های ارزشمندی گرفت، ولی یکی از ارزشمندترین آنها این بوده است که مکان رستوران می تواند باعث موفقیت و یا شکست رستوران شما شود.

حتی با وجود داشتن یک رستوران بیرون بر باز هم مکان رستوران می تواند یک مسئله ی مهم باشد. دانیل شمپتوب، موسس و آشپز TLT Food، اولین روز پر چالش کاری خود را در The Lime Truck(رستورانی در یک کامیون) به یاد می آورد. او که جوش آوردن کامیون و منتظر ماندن برای کمک را به یاد می آورد می گوید:” من و شریکم در جایی دور افتاده گیر کرده بودیم- ما سوخت کافی برای روشن کردن اتومبیل خود نداشتیم و کامیون روشن نمی شد”. او همچنین اضافه می کند:” مسائل دیگری مانند ترافیک نیز وجود داشتند”.

4) انطباق پذیر باشید

باید بدانید در حالیکه تداوم در سرویس دهی و ارائه ی غذاهای خوب برای موفقیت از اهمیت زیادی برخوردار است، رستوران داری یک تجارت ایستا نیست و همیشه پویا است. پیپولو می گوید:” سال ها طول کشید تا من متوجه شوم که نیاز است شغل خود را به روز رسانی کنید، و همراه با ذائقه ی همیشه در تغییر جمعی نوآوری داشته باشید”.

شمتوب تصدیق می کند که منوی او برای افراد جدید، و غذاهای تازه خلق شده همیشه در حال تغییر است. وقتی شما در مورد مفهوم کلی منو به ایده می رسید، باید به اندازه ی کافی انعطاف پذیری داشته باشد که هنگام درخواست مشتریان برای یک غذای جدید منوی شما بتواند تغییر کند.

5) مشتریان خود را در اولویت قرار دهید

همه می دانند که یک رستوران برای موفقیت نیاز به سرو غذاهای خوشمزه دارد، اما عوامل مهم دیگری نیز وجود دارند که به موفقیت نسبت داده می شوند- و قسمت اعظم آن منجر به خوشحالی و به دست آوردن مشتریان وفادار می شود. اگر تنها یک مسئله وجود داشته باشد که بوترو آرزو می کرد  به هنگام شروع کار آن را می دانست، این نکته است که به دست آوردن مشتریان جدید دشوار است و نیاز به زمان دارد، حتی اگر منوی شما بهترین باشد.

او در مصاحبه ای گفت:” این مشتریان هستند که رستوران شما را میسازند. شما با اطمینان دادن به اینکه به نیازهای آنها توجه می کنید و بهترین خدمات رسانی را برای آنها فراهم خواهید کرد، می توانید اعتماد آنها را جلب کنید. در بازار این روزها، شما بدون داشتن شبکه های اجتماعی نمی توانید به موفقیت برسید. غذای خوب مهم است، اما تکنولوژی نیز به همان اندازه خوب است. این روزها تقریبا تمام رستوران ها از نرم افزار رستوران استفاده می کنند”.