UA-124852319-1
نکاتی در زمینه آداب صبحانه

عجیب اما موثر برای سرو صبحانه در هتل، رستوران و کافه شما به همراه نکاتی در زمینه آداب صبحانه

قسمت اول آداب صبحانه (نوشیدنی)

چند سالی است در کشور ما نوش جان کردن صبحانه در کافه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها بین مردم رواج پیدا کرده است، البته معمولا کمتر پیش می‌آید که مردم برای میل‌کردن صبحانه به هتل‌ها بروند و هتل‌ها معمولا به عنوان بخشی از خدمات از مهمان‌های خود برای وعده صبحانه پذیرایی می‌کنند و اگر مهمانی از بیرون به هتل بیاید هم به این شکل از او پذیرایی می‌شود. به دلیل اهمیت وعده غذایی صبحانه در میان ایرانیان و اکثر مردم جهان، در این مطلب شما را با آداب صبحانه آشنا خواهیم کرد.

به طور کلی باید شرایطی ایجاد شود که مهمان به راحتی بتواند از خدمات هتل یا کافه یا رستوران شما استفاده کند. در این مقاله نکات مهمی در زمینه آداب صبحانه‌هایی که به صورت بوفه سرو می‌شوند و آداب صبحانه برای وعده‌های صبحانه که به این سبک میل می‌شوند و باید رعایت شود، صحبت شده است.

آبمیوه‌ها انتخابی جذاب برای اغاز صبحانه

بهتر است برای آغاز صبحانه از یک لیوان آبمیوه استفاده شود و معمولا در بوفه باید آب آلبالو، انگور، آناناس، انبه، سیب و از همه مهمتر آب پرتقال وجود داشته باشد و همچنین بهتر است این آبمیوه‌ها طبیعی باشد. در برخی رستوران‌ها و هتل‌ها آبمیوه را به صورت ترکیب کنستانتره و آب ارائه می‌دهند که البته میزان این ترکیب بسیار مهم است. همچنین نباید در لیوان آبمیوه از یخ استفاده شود و نوشیدنی‌ها را با استفاده از دستگاههای خنک‌کننده سرد بر روی بوفه قرار داد، برخی افراد هم که رژیم غذایی دارند، فقط آب میل می‌کنند.

یکی از آداب صبحانه برای نوشیدن آب میوه هم این است که یک لیوان آبمیوه بر سر میز خود ببرید و حین نوشیدن از مزه مزه کردن آبمیوه و چشیدن آن و یا هر غذای دیگری در دهان خودداری نمایید. بهتر است بیش از یک لیوان آبمیوه استفاده نشود و در صورت تمایل برای نوشیدن مجدد از لیوان جدید استفاده کنید و لیوان خالی را بر سر میز قرار دهید تا میزبان آن را جمع کند.

قسمت دوم آداب صبحانه (غذای سبک)

بعد از نوشیدن آبمیوه زمان صرف یک غذای سبک است. به عنوان یکی از آداب صبحانه بهتر است در ابتدا به سراغ استفاده از غذای گرم مثل املت، نیمرو یا سوسیس تخم مرغ نروید و با نان و پنیر و گردو یا خامه عسل مربا یا انواع کرن‌فلکس یا سریال (نام دیگر کرن فلکس) شروع کنید. در برخی از مجموعه‌های غذایی از دو یا سه نمونه کرن‌فلکس هم که با میوه یا آجیل مخلوط هستند، استفاده می‌کنند.

کرن‌فلکس را معمولا با آبمیوه یا شیر میل می‌کنند و ریختن مقداری مویز، پرک بادام یا چیپس خرما یا کمپوت میوه در آن خالی از لطف نیست؛ کرن فلکس را معمولا با قاشق غذاخوری یا سوپخوری میل می‌کنند و استفاده از قاشق دسر برای خوردن آن جایز نیست.

اگر تمایل به خوردن کرن‌فلکس یا شیر نداشتید، کمی سوپ یا آش یا عدسی میل کنید. توجه کنید هنگام خوردن با قاشق، غذا را به سمت دهان خود ببرید که مجبور نشوید سرتان را به سمت ظرف سوپ ببرید. همچنین می‌توانید یک کاسه نزدیک ظرف سوپ ببرید و به میزان کافی پرکنید و آن را روی یک پیش دستی بگذارید و با یک قاشق سوپخوری نوش جان کنید و اگر خوشمزه بود و خواستید دوباره میل کنید،  ظرف تمیز بردارید.

قسمت سوم آداب صبحانه (نان)

نان بخش مهمی از یک وعده صبحانه در رستوران‌ها به شمار می‌رود و یک مدیر رستوران موفق باید نان‌هایی متفاوت با نان‌هایی که عموما مردم بر سر سفره خود می‌گذارند، تهیه کند و در بوفه بگذارد. اگر قصد دارید تازگی نان را تست کنید، از انبر استفاده کنید و از دست‌زدن به نان خودداری کنید. نان‌ها را حتما به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید و لقمه بزرگ نگیرید که مجبور به گاز زدن بخشی از آن باشید و لقمه را با دست راست در دهان بگذارید.

برخی رستوران‌ها به همراه سوپ و آش مقداری نان سوخاری خرد شده هم ارائه می‌کنند و مهمان یکی دو قاشق از آن را در سوپ می‌ریزد تا کرانچی شود و میل می‌کند. البته باید حواستان جمع باشد که صدای جویدن نان سوخاری را حتی نفر بغل دستی شما هم متوجه نشود.

اگر خواستید نان تست را برش دهید، حتما یک دستمال سفره تمیز دور آن بپیچید و آن را به هر اندازه که خواستید برش دهید. به رستوران‌ها توصیه می‌شود از انواع تستر استفاده کنند که معمولا از نوع مدل ریلی هستند و باید به صورتی باشند که نان پس از تست‌شدن از آن بیرون می‌پرد. هر مقدار که دوست دارید نان بردارید ولی با گیره مخصوص و در پیش دستی بگذارید و در مصرف نان اصراف نکنید.

 قسمت چهارم آداب صبحانه (غذای اصلی صبحانه)

بعد از کمی گپ‌زدن با همراهان، نوبت به میل‌کردن خوراک اصلی می‌رسد که یکی از اجزای اصلی صبحانه است. مطابق با آداب صبحانه خوراک اصلی باید گرم و مقوی باشد. بهتر است از غذاهای گرم و پروتئینی مثل انواع تخم‌مرغ به صورت نیمرو و آب‌پز، اسکرامبل، انواع املت، کوکو سیب‌زمینی، کوکو بادمجان، کوکو با گوشت، انواع خوراک ماهی و میگو، انواع دلمه، انواع شامی و ورق‌های کالباس استفاده کرد. به همراه این‌ها می‌توان از انواع پنیر که تنوع آن به بیش از ۲۵۰ مورد می‌رسد، در کنار غذا میل نمود و حتی آشپز می‌تواند پخت غذا را در حضور مهمان انجام دهد که این کار را در هتل‌ها و رستوران‌های درجه یک انجام می‌دهند.

در بعضی از شهرها غذاهای محلی را نیز روی میز بوفه قرار می‌دهند؛ دقت کنید که اگر به بعضی مواد خوراکی مثل فلفل، ادویه خاص، انواع ماهی یا غیره حتما از آشپز سوال کنید و مطمئن شوید که از آن غذا که حساسیت دارید، استفاده نکنید. دستمال سفره را روی پاهای خود قرار دهید و بهتر است از کارد و چنگال برای میل‌کردن غذا استفاده کنید و از قاشق و چنگال استفاده نکنید.

قسمت پنجم آداب صبحانه (دسر)

 بعد از خوردن غذای اصلی، زمان خوردن یک دسر شیرین است که به هضم غذا کمک می‌کند و یکی از آداب صرف صبحانه است. البته زیاد خوردن دسر باعث اضافه وزن می‌شود و به هضم غذا کمکی نمی‌کند. دسرها شامل انواع کیک و بستنی، ژله، باقلوا، شیرینی‌های سنتی، رنگینک و غیره هستند.

برخی از افراد با دسر، چای یا قهوه به همراه قند، شکر، عسل یا خرما میل می‌کنند. معمولا برای دسر از چند نوع میوه استفاده می‌شود و میوه‌هایی مثل هندوانه و خربزه را برش داده و روی میز می‌گذارند و سالاد میوه را نیز روی بوفه قرار می‌دهند.  

نتیجه گیری

به دلیل اهمیت وعده صبحانه بین ایرانیان و اکثر مردم جهان، در این مطلب شما را با آداب صبحانه آشنا کردیم. آداب صبحانه شامل ۵ بخش نوشیدنی، غذای سبک، نان، غذای اصلی و دسر. این ۵ بخش به طور کامل برای شما شرح داده شد. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده و برای مدیریت رستوران خود از آن استفاده کنید.