UA-124852319-1
غذاهای ژاپنی مناسب ایرانی ‌ها

 

«غذایی که مردم را سالم نگه می‌دارد آن نیست که می‌خورند، بلکه آن غذایی است که خوب هضم می‌کنند» شاید راز سالم ماندن و طول عمر ژاپنی‌ها در همین یک جمله خلاصه شده باشد. شما غذاهای معروف و ارگانیک ژاپنی را می‌شناسید؟ دوست دارید با آداب و رسوم غذا خوردن در ژاپن آشنا شوید؟ اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به غذاهای ژاپنی علاقه دارید، در ادامه مطلب با ما همراه باشد تا با ۱۰ غذای محبوب در ژاپن و مواد اولیه آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

 

ژاپن سرزمین خورشید و احترام است. این کشور در شرق آسیا قرار دارد و با کشورهای چین، روسیه، کره جنوبی و کره شمالی همسایه است. ژاپن کشوری است که در میان آب‌ها محصور می‌باشد و از 6800 جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده است که از این تعداد فقط 340 جزیره مساحتی بیشتر از یک کیلومترمربع دارند. کوه‌های زیبا بیشترین سطح ژاپن را پوشانده‌اند که تعداد زیادی از آن‌ها آتشفشان هستند و سبب زلزله‌های متعدد در ژاپن می‌شوند. عرض جغرافیایی زیاد این کشور سبب شده است تا ژاپن تنوع آب و هوایی زیادی داشته باشد، به‌گونه‌ای که نیمه‌ی جنوبی آن تابستان‌ها و زمستان‌های گرم‌تری نسبت به نیمه‌ی شمالیش دارد. این تنوع آب و هوا سبب جذب گردشگران در هر فصلی به ژاپن می‌شود. آفتاب تابان این کشور، دریاچه‌های زیبا، آبشارهای چشم‌نواز، بناهای تاریخی و آثار هنری زیبا و صنایع‌دستی از جاذبه‌های گردشگری آن هستند. بیشترین موادی که آن‌ها در غذاهایشان استفاده می‌کنند برنج، ماهی، میگو و لوبیا سبز است. اگر شما هم برای سفر به ژاپن مشتاق شده‌اید اما به این فکر می‌کنید که طعم غذاهای ژاپنی با ظاهر عجیبشان به مذاق ما ایرانی‌ها چگونه است با ما همراه شوید. در این مطلب غذاهایی از ژاپن را به شما معرفی می‌کنیم که با ذائقه‌ی مردم ایران سازگارتر هستند.

ژاپنی‌ها به داشتن آداب و رسوم عجیب و غریب در دنیا مشهورند این آداب و رسوم غذا خوردن را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است. تهیه غذا و نحوه صرف آن جایگاه مهم و ارزشمندی در کشور ژاپن دارد. اکثر مواد استفاده شده در غذاهای ژاپنی کاملاً ارگانیک هستند و نحوه طبخ آن‌ها به صورتی است که ویتامین‌ها و طعم طبیعی خود را حفظ می‌کنند. به همین دلیل است که اکثر افراد در ژاپن از نظر بدنی کاملاً سالم هستند و عمری طولانی دارند.

غذا خوردن در ژاپن از لحظه شروع تا پایان آداب و ترتیبی خاص دارد که رعایت نکردن هرکدام بی احترامی به میزبان محسوب می‌شود. چنانچه شما هم برای دیدن جاذبه‌های ژاپن، شرکت در فستیوال‌های ژاپن و یا به هر دلیل دیگر می‌خواهید به این کشور سفر کنید، بهتر است قبل از سفر، با برخی از غذاها و آداب و رسوم غذا خوردن در ژاپن آشنا شوید.

برخی از بایدها و نبایدهای صرف غذا در ژاپن

  • ظرف غذای خود را خیلی پر نکنید.
  • طرز استفاده از چاپستیک را یاد بگیرید.
  • قبل شروع غذا از جمله “ایتاداکی ماس” استفاده کنید. این جمله برای اجازه از میزبان برای شروع غذا است.
  • غذای خود را تا آخر میل کنید. ژاپنی‌ها گذاشتن غذا در ظرف را بی‌احترامی می‌دانند.
  • هنگام خوردن سوپ یا نودل می‌توانید آن را هورت بکشید، این کار نشانه این است که شما از خوردن غذا لذت می‌برید.
  • اگر غذا را با دوستانتان میل می‌کنید، بهتر است صبر کنید تا غذای همه سرو شود و سپس شروع به میل کردن آن کنید.
  • پس از صرف غذا برای تشکر از میزبان از جمله “گوچی سو ساما دشتیتا تتمو اویشی کاتا دس” استفاده کنید.

 

 

 

محبوب‌ترین غذاهای ژاپن

1- غذای ژاپنی سوشی

سوشی معروف‌ترین غذای ژاپن که نه تنها در ژاپن بلکه در تمام دنیا شهرت دارد. طرفداران سوشی دو دسته هستند، کسانی که عاشق آن می‌شوند یا بالعکس. چنانچه شما جز دسته اول هستید، به شما پیشنهاد می‌‌کنیم در سفر به ژاپن این غذای محبوب را امتحان کنید.

این غذای معروف ژاپنی  انواع مختلفی دارد از معروف‌ترین سوشی‌ها می‌توان ماکی سوشی (برنج و جلبک دریایی)، نیگری سوشی (برنج با ماهی و یا حلزون)، چیراشی سوشی (برنج با میگو) و ایناری سوشی (برنج با توفو) و ایناری سوشی را نام برد.

 ماده اصلی سوشی برنج به همراه گوشت نوعی ماهی یا میگو است. بعضی از سوشی ها به صورت رول و پیچیده است و در بعضی هم مقداری گوشت ماهی پخته و طعم دار روی برنج پخته ریخته می‌شود. طعم سوشی ترکیبی از برنج و گوشت ماهی است و برایمان آشنا است.به طور کلی برای آماده‌سازی سوشی مواد آن مانند برنج، ماهی، میگو و یا غذاهای دریایی دیگر را به صورت خام در داخل برگ جلبک ریخته و سپس برگ جلبک را مثل دلمه پیچیده و یا قطعه قطعه کرده و سرو می‌کنیم. پیشنهاد می‌کنم این غذای خوشمزه را در سفرتان به ژاپن میل کنید.

 

 

2- غذای ژاپنی کاراگه

کاراگه (Karaage) با ران مرغی که چند ساعت با سس سویا، سس ماهی، سیر، زنجبیل و چند ادویه دیگر طعم دار شده است، تهیه می‌شود. این گوشت را در آرد می‌غلتانند و در روغن سرخ می‌کنند. این غذای خوشمزه علاوه در رستوران‌ها در دکه‌های غذا فروشی کنار خیابان هم به فروش می‌رسد.

3- غذای ژاپنی گیودون

گیودون یک غذای بسیار خوش‌طعم ژاپنی است. این غذا به‌اندازه‌ای محبوب است که در برخی از رستوران‌های ژاپن به صورت انحصاری ارائه می‌شود. گیودون از گوشت گوساله و پیاز به همراه ادویه‌ها و سس‌های مخصوص تهیه شده و در نهایت با برنج دم شده سرو می‌شود. گیودون علاوه بر طعم عالی و فوق‌العاده ظاهری فریبنده و اشتهاآور دارد.

گیودون (Gyudon) طعم آشنایی برای ایرانی‌ها دارد، طعمی شبیه چلو گوشت خوشمزه. در این غذا گوشت گوساله‌ای که با سس سویا طعم دار شده است را به همراه برنج پخته‌شده و تخم‌مرغ سرو می‌کنند. ژاپنی‌ها به همراه این غذا سسی مخصوص و سبزیجات نیز می‌خورند.

4- غذای ژاپنی یاکیتوری

یاکیتوری از غذاهایی است که به دلیل مواد اولیه و طرز تهیه‌اش با مذاق ما ایرانی‌ها سازگاری دارد. در این غذا گوشت مرغ آغشته شده به سس سویا و سرکه مخصوص آغشته شده با چوب‌های کوچک چینی بر روی زغال گریل می‌شوند.

یاکیتوری انواع مختلف دارد مانند کباب سینه مرغ، پوست مرغ و کباب پیاز و مرغ. هرکدام این مرغ‌های گریل شده بسیار خوش‌بو، لذیذ و اشتهاآور هستند

پیشنهاد می‌کنم به هر میزان که در مورد غذا سختگیر هستید، یاکیتوری (Yakitori) را از دست ندهید و آن را امتحان کنید. یاکیتوری با جوجه کباب شباهت‌های بسیاری دارد. در این غذا گوشت و پوست مرغ را مزه دار می‌کنند به همراه پیاز و فلفل آن را به سیخ می‌کشند و گریل یا کباب می‌کنند. یاکیتوری با برنج پخته‌شده، سس‌ها و نوشیدنی‌های خاصی و خوشمزه سرو می‌شود. ژاپنی‌ها این غذا را بیشتر در گردش و پیک‌نیک تهیه می‌کنند.

5- غذای ژاپنی کباب کابایاکی

کابایاکی (Kabayaki)، ماهی کباب لذیذی است که با گوشت مارماهی طعم دار شده تهیه می‌شود. کباب کابایاکی از غذاهای قدیمی ژاپن است و بیشتر در فصل زمستان که زمان صید مارماهی است، خورده می‌شود. این غذا جزو غذاهای گران قیمت است و حجم زیادی دارد. در کنار کباب کابایاکی برنج پخته‌شده، سالاد و ترشی نیز سرو می‌شود.

6- غذای ژاپنی اوکونومیاکی

اوکونومیاکی پنکیک مخصوص ژاپن است. اوکونومیاکی غذای محلی ژاپن است که در هرکدام از شهرهای ژاپن با مواد محلی آن شهر تهیه می‌شود. اما مواد اصلی تشکیل‌دهنده آن کلم، سیب‌زمینی، گوشت و ماهی به همراه ترشی زنجیل است. این غذا بسیار خوش‌طعم بوده و در اکثر رستوران‌های ژاپن سرو می‌شود. در سفر به ژاپن تست این پنکیک متفاوت را فراموش نکنید.

این غذای لذیذ محلی ژاپن که این ترکیب در دل پنکیک قرار می‌گیرد و غذای بی‌نظیری می‌گردد. در کنار این غذا ماهی دودی شده و سس مایونز نیز سرو می‌شود.

7- غذای ژاپنی میسو

میسو یک سوپ بسیار بسیار خوش‌طعم در ژاپن است که به عنوان پیش غذا در کنار اکثر غذاهای ژاپنی قرار دارد. این سوپ فوق‌العاده با لوبیای مخصوص پخته و قطعه قطعه شده به همراه لوبیا سبز و سایر سبزیجات تازه تهیه می‌شود.طعم شیرین سوپ میسو باعث شده اکثر افراد از میل کردن آن در کنار غذا لذت ببرند.برای تهیه میسو لوبیا سبز را حسابی می‌پزند و له می‌کنند و با نمک یا سرکه طعم دار می‌کنند میسو شکل‌های مختلفی دارد، که در هر منطقه ممکن است تفاوتی کوچک در طعم و ظاهر آن ببینید. گاهی هم لوبیا سبز را در کنار برخی سبزیجات به صورت سوپ می‌خورند. ژاپنی‌ها علاقه‌ی خاصی به لوبیا سبز دارند و سعی می‌کنند در کنار همه‌ی غذاها آن را بگنجانند.

8- غذای ژاپنی رامِن

برای تهیه رامن (Ramen) رشته‌های نودل را با آب گوشت می‌پزند سپس سسی مخصوص روی آن می‌ریزند در آخر تخم‌مرغ، پیازچه و سبزیجات به آن اضافه می‌کنند. رامن بسیار لذیذ است و با چاپستیک (چوب‌هایی که ژاپنی‌ها با آن غذا می‌خورند) خورده می‌شود. در هر منطقه از ژاپن با توجه به سبزیجات آنجا، رامن مخصوصی پخته می‌شود.

9- غذای ژاپنی تاکو رایس

اگر می‌خواهید یکی از اصیل‌ترین غذاهای ژاپنی را بچشید به سراغ این غذا بیایید. بیشترین حجم تاکو رایس (Taco Rice) را برنج پخته تشکیل می‌دهد. در ابتدا داخل ظرف مقداری برنج می‌ریزند و رویش را خورشتی که با گوشت طعم دار و پنیری مخصوص تهیه‌شده اضافه می‌کنند. کاهوی ریز شده نیز جزو جدانشدنی این غذا است که طعم بی‌نظیر آن را تکمیل می‌کند. تاکو رایس به دلیل طعم دل‌چسبی که دارد در میان ژاپنی‌ها بسیار محبوب است.

10- غذای ژاپنی اونیگیری

اونیگیری (Onigiri) را در بیشتر فیلم‌های ژاپنی دیده‌ایم. کوفته‌های کوچکی که از برنج ژاپنی، گوشت گاو، سبزیجات و ادویه تهیه می‌شوند. اونیگیری انواع بسیار مختلفی دارد که بر اساس موادی که در کنار برنج در آن می‌ریزند دسته‌بندی می‌شوند. در ویترین بیشتر مغازه‌های مواد خوراکی ژاپن چند نوع اونیگیری دیده می‌شود. محبوبیت این غذا در ژاپن به‌قدری زیاد است که جزو غذاهای آماده پرفروش به شمار می‌رود.

در سفر به ژاپن به یاد داشته باشید رستوران‌های زنجیره‌ای یوشینویا (Yoshinoya)، سوکیا (Sukiya) و ماتسویا (Matsuya) بهترین غذاهای آماده را می‌فروشند. تنها به این غذاها بسنده نکنید و غذاهای خوشمزه دیگر را هم امتحان نمایید. ممکن است سایر غذاهای ژاپنی نیز برایتان خوشایند باشد پس آن‌ها را نوش جان کنید.

11-نودل اودن Udon Noodles

نودل‌ها موادی هستند که در تهیه غذاهای ژاپنی نقش ویژه‌ای دارند. نودل اون از غذاهای معروف ژاپن است و از اسمش می‌توان فهمید که نودل ماده اصلی تشکی دهنده آن است.

نودل این غذای بسیار محبوب از آرد گندم درست می‌شود سپس در سس سویا و سس مخصوص ماهی خوابانده شده و در نهایت گوشت، غذاهای دریایی سرخ شده و سبزیجات به آن اضافه می‌شود. نودل اون بسیار خوش‌طعم بوده و با چاپستیک‌های ژاپنی سرو می‌شود.

12-سوکیاکی sukiyaki

سوکیاکی از غذاهای هیجان‌انگیزی است که همان لحظه روی میز پخته شده و به صورت کاملاً گرم و تازه سرو می‌شود.

در این غذا گوشت به صورت برش‌های نازک به سبزیجات تازه و ادویه‌های مخصوص به صورت کاملاً حرفه‌ای در آب پخته می‌شوند. سوشیاکی به دلیل طرز پخت ویژه خود دارای طرفداران زیادی در بین مردم ژاپن و همچنین گردشگران است.

 

13-تاکو رایس Tako Rice

تاکو رایس یک غذای خوش‌طعم ژاپنی است. ترکیب برنج، کاهو، گوشت و پنیر ممکن است کمی عجیب به نظر برسد؛ اما پس از تست آن متوجه طعم متفاوت و ‌نظیر خواهید شد. در تاکو رایس ابتدا برنج و گوشت را پخته و سپس با کاهو و پنیر ترکیب می‌کنند. این غذا مخصوص اوکیاناوا است اما به دلیل محبوب بودن در سایر نقاط ژاپن هم ارائه می‌شود.

14-تاکویاکی Takoyaki

اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید، حتماً تاکویاکی را امتحان کنید. تاکویاکی یک غذای مخصوص دریایی است که با اختاپوس تهیه می‌شود. در این غذا اختاپوس را کامل له کرده و در تابه مخصوص سرخ می‌کنند. سپس به صورت اسنک‌های گرد در ظرف چیده و با سس مخصوص تزیین می‌کنند. تاکویاکی غذایی متفاوت و خوش‌طعم است

۱5-نودل سوبا Soba Noodles

اگر می‌خواهید طعم غذای اصیل ژاپنی بچشید، نودل سوبا را تست کنید. سوبا گندم سیاه ژاپنی است که در ترکیب بسیاری از غذاهای ژاپنی استفاده می‌شود. در نودل سوبا، مایعی از سس سویا با مواد مخصوص آماده شده، سپس میگو یا ماهی به همراه سبزیجات دیگر به آن اضافه می‌شود. نکته جالب درباره نودل سوبا این است که این غذای لذیذ در زمستان به صورت گرم و در تابستان خنک سرو می‌شود.