انجمن تخصصی قهوه(SCA) معتبرترین و مهم ترین صنعت آموزشی در دنیای قهوه ست، همه کسانی که به نوعی بخوان در دنیای قهوه صاحب نظر باشن، اول باید از این موسسه غیر تجاری مدرک داشته باشن. اگه شمام به دنبال کسب اطلاعات از این انجمن هستین و یا به باریستایی علاقه مندین، پیشنهاد می کنم با ما تا پایان این نوشته همراه باشین، در اولین قدم بهتره این انجمن رو بهتر بشناسیم.
انجمن تخصصی قهوه اروپا یا به اختصار SCAE از پرآوازهترین مجموعههای آموزشی و تجاری قهوه در دنیا بهحساب میآید که با هدف ارتقای کیفیت در جامعهی قهوه از طریق مطالعه، آموزش و ارتباطات سالهاست مشغول فعالیت است. افراد و مجموعههایی از بیش از ۷۰ کشور دنیا عضو انجمن تخصصی قهوه اروپا هستند و دورههای آموزشی این انجمن هر ساله در حاشیهی نمایشگاههای قهوه و یا بهطور مستقل برگزار میشود.
انجمن تخصصی قهوه چیه؟
در تعریف خود سایت انجمن قهوه اومده که، انجمن تخصصی قهوه(SCA) یک انجمن تجاریه که هدفش آموزش و ترویج فرهنگ قهوه بر پایه های فضای باز، فراگیری و قدرت به اشتراک گذاشتن علم روز هست.
بخش هایی از این انجمن دایماً در حال تحقیق و توسعه روی روش های سودآور کردن زنجیره ی ارزش قهوه هستن، در واقع پایه گذاران این انجمن قصد دارن به افزایش رونق کسب و کارهای مرتبط با قهوه کمک کنن.
این کسب و کارا از کشاورزانی که قهوه رو کشت می کنن شروع میشه، صنایعی که قهوه رو روست می کنن رو در نظر می گیره و در نهایت به باریستاهایی که قهوه رو برای شما سرو می کنن، ختم میشه. همه این گروه ها از دانش و تحقیقات بعلاوه آموزش های حرفه ای این انجمن سود می برن.

پیش تر دو انجمن تخصصی قهوه در جهان تأسیس و با توجه به اهداف مشخص خودشون شروع به کار کرده بودن، یکی انجمن تخصصی قهوه ی آمریکا که در سال ۱۹۸۲ تأسیس شده بود و دیگری انجمن تخصصی قهوه ی اروپا که در سال ۱۹۹۸ با در نظر گرفتن شرایط و بازار قهوه شروع به کار کرده بودن.
طی گفت و گوها و رایزنی هایی که مابین این دو انجمن انجام شد، به منظور فعالیت و عملکرد متمرکز و هرچه بهتر بر روی صنعت قهوه، در نهایت این دو انجمن ادغام شده و یک انجمن واحد رو تشکیل دادن، پس از اون در سوم ژانویه ی سال ۲۰۱۷ وب سایت انجمن تخصصی قهوه یا Specialty Coffee Association (به اختصار SCA) رسما شروع بهکار کرد.
سیستم آموزشی SCA به علاقمندان و هنرآموزان صنعت قهوه این امکان رو میده تا با طی کردن دورههای مشخص و متنوعی در بستری کاملاً آموزشی، با صنعت قهوه آشنا شده و پس از آن در صورت تمایل بهعنوان مدرسان رسمی انجمن تخصصی قهوه در اکثر کشورها مشغول به تدریس و اموزش بشن.
مزایای عضویت در انجمن تخصصی قهوه یا sca
Sca یک بخش حرفه ای برای آموزش و راه اندازی کسب وکار در حوزه ی قهوه داره. دفاتر این انجمن در اروپا و آمریکا، دوره های مرتبط با روست و باریستایی رو با سرفصل هایی که دایما به روز میشن و از بالاترین استانداردهای روز دنیا در این حوزه برخوردارن، برگزار می کنن.
یکی از مزایای انجمن تخصصی قهوه اینه که صاحبان کسب و کارای مرتبط با قهوه، برای کسب اطلاعات مالی و تجاری می تونن روی این انجمن حساب کنن. انجمن هر نوآوری و اتفاقی که در بازارهای مالی کشورها رخ می ده و ربطی به قهوه داشته باشه رو پوشش میده.
البته این اطلاعات فقط مخصوص تاجران و سرمایه گذاران نیست، شما به عنوان یک باریستا هم با عضویت در این انجمن می تونین امیدوار باشین که علمتون در حوزه قهوه، همیشه و همگام با دنیا در حال به روز شدنه.
حتما می تونین تصور کنین که علم قهوه هم خودش به تنهایی یک تخصص حرفه ای هست که هر چقدر در اون عمیق تر بشین بازم جا برای یادگیری بیشتر هست.
شرکت در نمایشگاه های صنعت قهوه
اگر نمایشگاهی مرتبط با قهوه برگزار بشه، اعضای انجمن می تونن در اون ثبت نام و شرکت کنن. نمایشگاه های صنعت قهوه همیشه چیزای جدیدی برای متعجب کردن مردم دارن.
البته با وضعیتی که ما در ایران داریم، شاید به راحتی نتونیم در این نمایشگاه ها شرکت کنیم، اما دونستن این اطلاعات و بررسی اتفاقاتی که در طی برگزاری نمایشگاه ها می افته، خالی از لطف نیست.

فروشگاه انجمن تخصصی قهوه
بخش دیگری از انجمن تخصصی قهوه رو فروشگاه اون تشکیل می ده. یک سری از نیازهای تخصصی و خاص اعضا و اساتید در حوزه آموزش قهوه رو می شه از این فروشگاه مشاهده کرد و خرید.
فروشگاه انجمن در دو شعبه آمریکا و اروپا دایره و سخته که بتونین با وجود تحریم ها از ایران سفارش بدین.
دیپلم sca چیه و چطور میشه اونو گرفت؟
دیپلم انجمن تخصصی قهوه شامل شش بخشه که در سه سطح پایه، متوسط و پیشرفته، مجموعاً با دریافت 100 امتیاز از کلیه بخش ها به شما اعطا میشه. متقاضیان باید برای دریافت این دیپلم بتونن 100 امتیاز مشخص شده رو دریافت کنن تا بعد از اون اجازه ی درخواست دیپلم از انجمن رو داشته باشن.
انجمن تخصصی قهوه(SCA) اعتقاد داره در هر سطحی از دانش قهوه باشین باید به مجموعه مراحلی مسلط بشین. این مراحل شامل شش بخش از آموزش های انجمن تخصصی قهوه رو تشکیل میدن که در زیر به اونا اشاره می کنیم:
آشنایی کلی با قهوه
این مهارت شامل تاریخچه ی کامل و زنجیره ی ارزش قهوه از کشاورز تا مصرف کننده است.
مهارت های باریستایی
در این مهارت هنر اسپرسو گرفتن، تزئینات با شیر، لاته و آموزش های مربوط به اون در دسترس قرار می گیره.
مهارت های دم آوری قهوه
این مهارت شامل تسلط بر روش های دم آوری قهوه، آسیاب کردن و … است.
قهوه سبز
در این بخش مفاهیم اصلی پیرامون قهوه سبز، کشاورزی و تولید اون، درجه بندی و حمل و نقل، ذخیره سازی و ارسال به مقصد قرار می گیرن، این مهارت در مجموع شامل فرآیندهای مرتبط با قهوه تا پیش از روست کردنه.
حس قهوه
مواردی مانند طعم قهوه و چگونگی ارزیابی ویژگی های عطری و … مرتبط با قهوه هنگام مصرف و نحوه تجارت با خصوصیات قهوه در این مهارت جای می گیره.
روست قهوه
این مهارت شامل انواع روش های روست، درجه ی روست، تغییرات فیزیکی و شیمیایی طی روست کردن قهوه و آموزش کسب و کارهای مرتبط با روست کردن قهوه است.
در نهایت، انجمن تخصصی قهوه(SCA) یک انجمن جامع و بزرگه که در خصوص صنعت قهوه گفتنی زیاد داره و صحبت کردن از اون با جزئیات حوصله ی زیادی می طلبه که نه در توان ما و نه در تحمل شماست، ما تا جایی که امکان داشت اطلاعاتی کلی در مورد انجمن تخصصی قهوه بهتون دادیم امیدواریم سودمند باشه.