بررسی تفاوت بین دستگاه مولتی بویلر،دوال بویلر،سینگل بویلر و هیت اکسچنپجر
در دستگاه های اسپرسو مولتی بویلر آب در چند مرحله با تثبیت دما و بررسی دما به مرحله نهایی در هد گروپ نزدیک میشود .
این امر باعث ایجاد این امکان میشود که ما بتوانیم از هر هدگروپ با درجه دمایی از قبل تعیین شده و متفاوت با هدگروپ دیگر به تداوم و تکرار استفاده کنیم و عصاره گیری اسپرسو را در بهترین شرایط انجام دهیم.
در بعضی از دستگاه های اسپرسو ۳ مرحله و در عموم در ۲ مرحله دمای آب تثبیت میشود که مهمترین مرحله بخش نهایی قبل از هد گروپ میباشد.
شرکتهای مختلف سازنده اسپرسو ماشین همیشه با سیاست مختلفی که دارند حجم بویلر را برای پشتیبانی از عصاره گیری تعیین میکنند . مثلا یک برند در دستگاه تک گروپ خود که دوال بویلر هست بویلر عصاره گیری را ۱۷۰ میل قرار داده و بویلر بخار را ۳ لیتر و برند دیگر بویلر عصاره گیری را ۴۵۰ میل قرار داده و بویلر بخار را ۱ لیتر، پس ما باید نسبت به کاربری خود حتی در انتخاب چه مدلی از چه برندی بودن دستگاه هم دقت کنیم و اینکه دستگاهی مولتی بویلر هست و یا دوال بویلر کافی نیست باید سیستم بویلر دستگاه متناسب با کار ما باشد .
نکته: در نظر داشته باشید اگر دستگاهی قابلیت تنظیم دما دارد دلیل بر مولتی بویلر بودن یا حتی دوال بویلر بودن نیست . ممکن است دستگاه از سیستم HX هیت اکسچنجینگ استفاده کند .که البته دقت کمتری در ثبات دما دارد .
یکی از سوالات بسیار متداول در زمینه دستگاه های اسپرسو پرسیده می شود که بویلردستگاه های اسپرسو چه فرقی از نظر عصاره گیری قهوه ، فوم گیری شیر و دیگر امکانات با هم دارند.
به طور کلی بویلر دستگاه های اسپرسو به ۴ مدل تقسیم میشوند:
۱- هیت اکسچنجر (مبدل گرمایی):
Heat Exchanger
یکی از شیوه های ساخت دستگاه اسپرسو،سیستم بویلر هیت اکسچنجر است که بویلر عصاره گیری به صورت مستقل و در داخل بویلری که بخار و آبجوش می باشد قرار گرفته است.
مزایا:
- قدرت بالای بخار
معایب:
۲- سینگل بویلر (تک بویلر):
Single boiler
یکی از رایج ترین سیستم بویلر در دستگاه های اسپرسو صنعتی،سینگل بویلر می باشد که از یک بویلر عصاره گیری ،فوم گیری شیر و آبجوش گرفته میشود.
مزایا:
- ارزان بودن و کارا بودن دستگاه نسبت قیمت آن
- تعمیرات ساده و ارزان قیمت
معایب:
- دمای بالای آب عصاره گیری به دلیل وجود بخار
- کم آوردن قدرت بخار در صورت استفاده متعدد
۳- دوال بویلر (دو بویلر):
دستگاه های دوال بویلر به صورت بویلر مستقل از هم هستند و عصاره گیری و آبجوش از یک بویلر و بخار از بویلر دیگر می باشد
به صورت زیر
مزایا:
- مستقل بودن بویلر بخار و عصاره گیری برای خروجی بهتر
- تنظیم دمای بویلرها به صورت مستقل
معایب:
- بویلر عصاره گیری و آبجوش کوچک تر نسبت به بویلر بخار (نسبت ۱ به ½)
- قیمت بالای دستگاه و کارایی کم
۴- مولتی بویلر(چند بویلر):
Multi boiler
یکی از بهترین و کامل ترین شیوه ی جا نمایی بویلر در دستگاه های اسپرسوی صنعتی است که آبجوش و بخار در یک بویلر مستقل و عصاره گیری هم به صورت مستقل و پشت هر هدگروپ به صورت جدا از هم می باشد.
به صورت زیر:
مزایا:
- مستقل بودن بویلر بخار و عصاره گیری برای خروجی بهتر
- تنظیم دمای بویلرها و هد گروپ ها و به صورت مستقل
- بالا آمدن سریع دستگاه برای عصاره گیری
- قیمت و کارایی بسیار بهتر از دوال بویلر