UA-124852319-1
12 حقیقت جالبی که در مورد قهوه نمی دانید!

می خواهیم شما را با 12 حقیقت جالب در مورد قهوه آشنا کنیم

1-افسانه قهوه

افسانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه قهوه توسط یک چوپان کشف شده یکی از قابل قبول ترین افسانه ها در مورد کشف قهوه اینه که یک گله دار بز اهل اتیوپی متوجه شد که حیواناتش پس از خوردن دانه های رسیده قهوه انرژیشون بیشتر میشه و فعالیت بیشتری دارند.

آن بوته، درخت قهوه بود و آن دانه های خوشرنگ هم دانه‌ی قهوه.

از آن موقع، قهوه تبدیل شد به یک نوشیدنی محبوب و باحال.

مردم با خوردنش انرژی می گرفتند و به کارهایشان می رسیدند. خستگی شان در می رفت و خندان و شاداب می شدند.

مکان هایی درست کردند که عصرها دور هم جمع شوند. نام این مکان ها شد کافه و بعد کافی‌شاپ.

انواع قهوه

به طور کلی 5 نوع نوشیدنی قهوه داریم:

  1. قهوه ترک
  2. قهوه فرانسه
  3. اسپرسو (و خانواده آن شامل لاته و کاپوچینو)
  4. قهوه دمی
  5. قهوه فوری

یک سوال: جریان عربیکا و روبوستا چیه؟

عربیکا و روبوستا در واقع نوع و نژاد دانه‌ قهوه است، نه نوع نوشیدنی قهوه.

پس ما هم نوع نوشیدنی قهوه داریم که روشی برای آماده کردن قهوه است (مثل اسپرسو و ترک و فرانسه) و هم نوع دانه قهوه (که می‌شود عربیکا و روبوستا).
دانه‌ عربیکا کمی به ترشی می‌زند و کافئینش پایین است.
اما دانه روبوستا تلخ است و کافئینش بالاست.

 

2-MOCHA

موکا که نام یک قهوه مشهور است در اصل نام یک بندر در یمن است شهر موکا اولین بندری بود که دانه های قهوه را در سراسر جهان پخش کرد گفته میشه که دانه های قهوه یمنی دارای طعم شکلات هم بوده اند مشخصه ای که سبب شده امروزه نوشیدنی های شکلاتی برچسب موکا داشته باشند.

3-گیاه قهوه

گیاهان قهوه به مقدار زیادی آب نیاز دارند همیشه صحبت از این بوده که فرآیند تولید گوشت میزان بسیار زیادی آب مصرف می کند اما طبق گفته سایت های جهانی مشخص شده که حدود 500 گرم از گوشت گاو 6814 لیتر آب نیاز داره درحالی که 500 گرم قهوه 9463 لیتر آب مصرف میکنه.

4-رنگ قهوه

دانه های قهوه میتونند به رنگ های مختلفی باشند رنگ اون ها از سبز شروع میشه بعد از رسیدن هم باتوجه به نوعشون به رنگ های زرد،نارنجی یا قرمز در می آیند.

5-کشور اتیوپی

فقط در کشور اتیوپی هزاران نوع مختلف قهوه وجود دارد بیشتر نمونه هایی که ما می نوشیم از تعداد انگشت شماری از انواع مختلف قهوه تهیه میشه اما در جنگل های اتیوپی هزاران نوع مختلف از قهوه وجود داردکه باید کشت شوند.

6-عمر گیاه

یک گیاه قهوه می تواند 200 سال عمر کند زمانی که اون رو جوانه می زنند سر گیاه شبیه به یک دانه کوچک است که نهایتا به گیاهی انبوه تبدیل میشه که می تونه دو قرن زندگی کنه

7-CIVET

حیوانی به نام گربه Civet که از خانواده راسویان است گیلاس های قهوه رو می خورد و سپس ساختار پروتئینی قهوه در دستگاه گوارش آن کمی تغییر میکنه و بعد دانه ها بصورت سالم در مدفوعش یافت میشه از این روش دانه هایی از قهوه به دست می یاد که طعم خاصی دارند این قهوه ها به خاطر دسترسی محدود بسیار گرون هستند اگر این مسئله برای شما آنچنان خاص نیست مکانی در تایلند وجود دارد که همین فرآیند را با فیل ها انجام می دهد و قهوه ای به دست می آید که به اون black ivory coffee یا قهوه آج سیاه می گویند که بسیار گرون است.

8-کشور فنلاند

فنلاندی ها بیشترین مصرف قهوه را دارند مصرف سرانه قهوه توسط مردم کشور فنلاند سالی 12 کیلوگرم است بعد از فنلاند ،نروژ،ایسلند،دانمارک و هلند در رده های بعدی قرار دارند البته کشور آمریکا با جمعیت زیادش بیشترین مصرف کننده قهوه در دنیا هستند و آلمان صاحب رتبه بعدی است.

9-کارشناسی قهوه

زمانی که کارشناسان قهوه را می چشند ان رو با صدای بلندی سر می کشند برای داشتن تصور درست از طعم قهوه کارشناسان اون رو با صدای بلند و با اشتها می نوشند و در تمامی قسمت های دهن خود اون رو می چرخونند.

10-اسپرسو

اسپرسو نسبت به قهوه دم کرده کافئین کم تری دارد طبق آمار یک فنجان 227 گرمی از قهوه در حدود دو برابر بیشتر از شات اسپرسو کافئین دارد  بله درست است که از لحاظ حجم دارای کافئین بیشتری است اما بدلیل کوچک بودن آن کافئین کم تری وارد بدنتون میشه

11-آسیاب قهوه

مرحله آسیاب کردن قهوه یکی از مراحل تخصصی در حوزه تولید آن است قهوه آسیاب شده زودتر از دانه های قهوه عطر و طعم خودش رو از دست میده بنابراین اگر بدنبال تهیه بهترین نمونه هستید دانه کامل قهوه را خریداری کنید و در خانه آسیاب نمایید خیلی مهم و حائز اهمیت است برای کافی شاپ ها که هزاران دلار جهت خرید دستگاه آسیاب خوب هزینه کنند برای اینکه دانه ها درست و دقیق آسیاب شوند

12-استاندارد قهوه

قهوه در عرض 2 دقیقه هفتاد درصد از طعم خودشو از دست میده بر طبق اداره استانداردهای قهوه این نوشیدنی پس از 15 دقیقه کهنه میشه.

نکته ها و راز و رمز درست کردن بهترین قهوه به روش ایتالیایی ها

برای تهیه یک قهوه خوب ایتالیایی چندتا قانون کوچک وجود دارد

قانون اول

از کهنه ترین قهوه جوشی که دارید استفاده کنید چون بیشتر آغشته به قهوه شده

قانون دوم

هیچوقت با مایع ظرفشویی قهوه جوشتون رو نشورید چون مزه قهوه از بین میره

قانون سوم

قهوه را همیشه در یک قوطی شیشه ای نگهدارید و خوب کیپ باشه تا عطر و  بوش حفظ شه

 

 

طرز تهیه قهوه خوشمزه ایتالیایی

قهوه جوش را فقط آب بکشید باقی مونده قهوه قبلی رو با یک آبکشی ساده انجام بدید فیلترش رو تمیز کنید مقداری آب تو قهوه جوش میریزیم باید برسه به سوپاپ به طوری که وقتی فیلتر رو روی آن می گذاریم آب نباید از سوراخ هاش بیرون بریزه شروع می کنیم به ریختن قهوه طبیعتا هرچه بیشتر قهوه بریزیم طعم قهوه قوی تر میشه هیچ وقت روش رو صاف نکنید حالا محکم ببندید و بزارید رو شعله خیلی کم چون باعث میشه وقتی قهوه به جوش می یاد زمان بیشتری بالا اومدنش طول بکشه و خوشمزه تر بشه وقتی اولین قطره از قهوه خارج شد کرم قهوه را با آن میزان درست می کنیم به این صورت که با شکر حدود یک و نیم قاشق چای خوری تو یه فنجون حسابی هم زده ان قدر که رنگش روشن شه حالا دوباره قهوه جوش رو روی شعله میزاریم و کرم قهوه را آن قدر هم زده تا حالت خامه ای بشه و یک راز دیگه اینه که وقتی قهوه به صورت کامل خارج شد شعله را خاموش کرده

با قاشق قهوه را هم بزنید برای اینکه یکنواخت بشه چون قسمت زیرش غلیظه و قسمت بالاش رقیق مونده پس باید هم زده تا باهم ترکیب بشن حالا باید بریزیم داخل فنجون سرو  و یه قاشق هم روش کرم قهوه اضافه کنیم و قهوه جذاب ما آمادست.

آشنایی با عناصر و ویتامین های موجود در قهوه

وقتی صحبت از قهوه می آید ، ذهن ما به سمت کافئین و خواص آن کشیده می شود . غافل از اینکه کافئین کوچکترین بخش از خواص گیاهی این دانه معجره آسا می باشد
قهوه منبع بسیار غنی از اسید های چرب ، چربی ، اسیدهای آمینه ، پروتئین ، و مواد معدنی می باشد . هرچند محتوای هر فنجان قهوه ارتباط مستقیم با نحوه فرآوری و نحوه طبخ آن توسط شما دارد . دانه سبز قهوه در حالت طبیعی دارای سه نوع پلی ساکارید می باشد . این پلی ساکاریدها در زمان تفت ، آسیاب ، و طبخ قهوه دچار فعل و انفعالات شیمیایی در فیبر شده و دچار تغییر می گردد .

 

 

میزان کلسترول و چربی موجود در انواع قهوه

قهوه فاقد کلسترول بوده و کمتر از یک میلی گرم سدیم و کمتر از ۱/۰ میلی گرم کربوهیدارت دارد . درخصوص چربی موجود در قهوه میتوان گفت این مقدار بستگی به نوع شیر و میزان شکر مصرفی شما دارد .لازم به ذکر است میزان استاندارد معیار گیری در قهوه (۸oz) (237 g) بدون شیر و شکر و در معیار ۷ گرم قهوه می باشد . متوسط میزان کافئین در انواع قهوه به شرح زیر می باشد :

  • Brewed: 80 to 135 mg
  • Decaf, brewed: 3 to 4 mg
  • Decaf, instant: 2 to 3 mg
  • Drip coffee: 115 to 175 mg
  • Espresso: 100 mg
  • Instant: 65 to 100 mg

 

 

میزان پروتئین و اسید های آمینه موجود در انواع قهوه

میران پروتئین و اسید های آمینه بر اساس سازمان FDA آمریکا به شرح زیر می باشد :

  •  Alanine: 7.1 mg
  •  Arginine: 2.4 mg
  •  Aspartic acid: 11.9 mg
  •  Cystine: 4.7 mg
  •  Glutamic acid: 47.4 mg
  •  Glycine: 9.5 mg
  •  Histidine: 4.7 mg
  •  Isoleucine 4.7 mg

 

 

پیشگیری از سرطان با قهوه

قهوه قوی ترین آنتی اکسیدان در جهان بوده و اثر بخشی آن علیه سرطان و بر انسداد شرائین ۳ برابر چای و شراب قرمز می باشد . این خواص بدلیل وجود عناصر زیر در قهوه می باشد…

  • Choline: 6.2 mg
  • Folate: 4.7 mcg
  • Niacin: 0.5 mg
  • Vitamin K: 0.2 mcg, Pantothenic acid: 0.6 mg

 

در تحقیقات بیشتر توسط دانشمندان مواد معدنی زیر نیز در قهوه مشاهده گردید…

  • Calcium: 4.7 mg
  • Fluoride: 215 mg
  • Magnesium: 7.1 mg
  • Manganese: 0.1 mg
  • Phosphorus: 7.1 mg
  • Potassium: 116 mg
  • Sodium: 4.7 mg