اسپرسو ساز چیست؟
دستگاه اسپرسو ساز برای تهیه بسیاری از نوشیدنی ها بر پایه قهوه در کافه ها استفاده می شود. برای درست کردن قهوه اسپرسو و نوشیدنی های گرمی که از ترکیب قهوه اسپرسو با شیر تهیه می شوند شما احتیاج به یک دستگاه اسپرسو ساز دارید. اگر قصد راه اندازی کافی شاپ را دارید باید با این دستگاه به طور کامل آشنا شوید.
اسپرسو در واقع نوعی قهوه است. ابتدا آب به نزدیک نقطه جوش می رسد. این آب با فشار مشخص از میان پودر قهوه (دانه های پودر شده قهوه) عبور می کند. نتیجه کار یک نوع قهوه بسیار غلیظ و با میزان کافئین بالاست. می توان گفت اسپرسو بیشترین طرفدار را در بین انواع قهوه در جهان دارد. در حال حاضر دستگاه هایی وجود دارد که به صورت چند منظوره یا فقط برای تهیه اسپرسو ساخته می شوند. این دستگاه ها را اسپرسو ساز می نامند.
تاریخچه اسپرسو ساز
قبل از آشنایی بهتر با دستگاه اسپرسو ساز،نگاهی به تاریخچه بوجود آمدن و اختراع این دستگاه بیاندازیم.
اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو توسط آنجلو موریوندو در شهر تورین در شمال ایتالیا ساخته شد. او یک مدل نمونه در نمایشگاه عمومی تورین در سال ۱۸۸۴ به نمایش گذاشت و اختراع خود را به ثبت رسانید. گواهی صنعتی برای اختراع جدیدش با نام” ماشین بخار” جدید برای درست کردن سریع و مقرون بصرفه نوشیدنی قهوه ” به آنجلو موریوندو اعطا شد.
در سال ۱۹۰۱ بود که لوئیچی بیزرا ثبت یک فرآیند نوآورانه را برای آماده سازی قهوه شروع کرد و این اولین دستگاه اسپرسوساز بود که در سال ۱۹۰۶ در نمایشگاه بین المللی میلان به نمایش گذاشته شد. در طی این دوره، شرکت دستخوش توسعه قابل توجهی قرار گرفت و با حفظ پشتکار و اشتیاق به این کار تا به امروز با چهارمین نسل از خانواده “Bezzera” ادامه داشته است.
نگاهی به تاریخچه شرکت بیزرا و فعالیت ها این شرکت
اجزا و قطعات دستگاه اسپرسو ساز
معمولا ماشین های اسپرسو ساز از تک گروپ تا پنج گروپ ساخته می شوند. قسمت های مختلفی دارد. از هدگروپ گرفته تا سینی چکه، هرکدام نیاز به مراقبت و نگهداری طولانی مدت خواهند داشت. چرا که هزینه های این دستگاه بالا است. لازمه درک بیشتر از یک ماشین اسپرسو ساز در حین کار این است که قطعات را بشناسید.
هد گروپ (Head Group): قسمتی از دستگاه اسپرسو ساز می باشد برای عصاره گیری قهوه، پرتافیلتر به آن نصب و متصل می شود. آب از طریق مجرا های هد گروپ، به طور یکسان روی پودر قهوه کوبیده شده درون پرتا فیلتر می ریزد.
پرتافیلتر (Porta Filter):پرتافیلتر دارای یک محفظه با مجرا های ریز می باشد که به آن سبد پرتافیلتر می گویند. حجم این سبد بسته به تعداد خروجی های پرتافیلتر، متغیر می باشد. معمولا سبد ها برای خروجی یک شات، گنجایش ۷ تا ۱۱ گرم قهوه آسیاب شده دارد. برای خروجی دو شات گنجایش بین۱۴ تا ۲۲ گرم قهوه آسیاب شده است. البته در بعضی مواقع سبد ها با گنجایش بالاتر قابل استفاده می باشد.
نازل آب جوش:برای دادن آب جوش جهت تهیه مصارف مختلف است.


انواع اسپرسو ساز ها از لحاظ بویلر(سینگل بویلر، مولتی بویلر)
اسپرسو ساز تک بویلر دستگاهی است که در آن قابلیت تنظیم دمای آب خروجی از هد گروپ را نداریم. دمای آب خروجی توسط دستگاه بصورت اتوماتیک با توجه به استاندارد لازم برای دمای آب در عملیات عصاره گیری قهوه تنظیم می شود.
اسپرسوساز دوبویلر همانطور که از نامش پیداست دارای دو بویلر جداگانه درون خود است که به مولتی بویلر نیز معروف اند. دستگاه های دو بویلره کنترل بهتری روی دمای آب برای اسپرسو و نازل بخار دارند. استفاده از دو بویلر باعث می شود که آب به دمای دلخواه برسد.
به بیان ساده تر دستگاه های مولتی بویلر برای استفاده در شرایطی مناسب هستند که بخواهیم از قهوه های تخصصی تر با در نظر گرفتن تاثیر دمای آب بر روی عصاره استفاده کنیم.
فاکتور های مهم برای نصب و راه اندازی اسپرسو ساز
نصب تجهیزات کافی شاپ و دستگاه اسپرسو ساز همانند دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز خانگی به آسانی سفارش دادن و به برق زدن دستگاه نیست. ما همیشه توصیه میکنیم نصب دستگاه اسپرسو ساز صنعتی را به متخصصین در این امر بسپارید. زیرا کوچکترین اشتباه در نصب تجهیزات کافی شاپ و تجهیزات رستوران میتواند صدمات جبران ناپذیری به دستگاه شما وارد کند.
محل قرار گیری دستگاه اسپرسو ساز
محل قرارگیری دستگاه اسپرسو ساز تاثیر زیادی بر گردش کاری کافی شاپ یا رستوران، جریان و مشارکت مشتری و زیباییشناسی دارد. اینطور نیست که هر جا که دستگاه جا میگیرد، همانجا نصب شود. برای پیدا کرد ن مناسبترین محل قرارگیری دستگاه اسپرسو ساز در کافی شاپ یا رستوران خود وقت بگذارید و با متخصصین تجهیز و راه اندازی کافی شاپ و رستوران مشورت نمایید.
هرکاری میتوانید انجام دهید، تا علاوه بر به حداکثر رساندن امکان تعامل باریستا با مشتریان، زمان آماده شدن و سرو شدن نوشیدنیها را کاهش دهید. اگر مجبور به نصب ماشین اسپرسو در پشت پیشخوان هستید، میتوانید آن را به پهلو بگذارید. با این حال، تقریباً همیشه ترجیح بر آن است که در جلو قرار بگیرد به صورتی که باریستا در هنگام آماده کردن نوشیدنیها رو به سالن و مشتریان باشد.
فراموش نکنید که برای تمپ کردن، بخار دادن، عبور و مرور و قرارگیری ظرفهای کثیف نیاز به فضا دارید! در صورت امکان، برای اندازهگیری دستگاه اسپرسو ساز به صفحه مشخصات دستگاه اسپرسو ساز برای اندازهگیری مراجعه کنید و آنها را با نوار مقوایی یا پوشش پلاستیکی روی پیشخوان قرار دهید، بنابراین میتوانید پیگیری کنید که چقدر فضا باقی مانده است.
اتصالات آب و برق برای ماشین اسپرسو ساز
بیایید اول درمورد آب بحث کنیم. آن را آزمایش کنید! ما باید مواظب جمع شدن آهک و املاح به دلیل سختی آب در دستگاه باشیم. همچنین باید از خوردگی به دلیل pH پایین یا محتوای کلرید بیش از حد جلوگیری کنیم (اگر دستگاه دارای دیگهای ضدزنگ است). و نیازی به گفتن نیست، خصوصیات آب همچنین اثر بزرگی بر عطر و طعم قهوه دارد!
متاسفانه، منبع آب هر کافه کمی متفاوت خواهد بود. به همین ترتیب، شما باید آب خود را آزمایش کنید تا نیازهایتان را تعیین کنید. برای اطمینان از کیفیت آب ورودی به دستگاه، افزایش کیفیت اسپرسو و همچنین افزایش طول عمر حتما دستگاه های سختی گیر و تصفیه آب خریداری کنید. از فروشنده یا نماینده خدمات محلی راهنمایی بگیرید و حتی میتوانید متخصصی برای این کار استخدام کنید و یا اینکه از متخصص نصب شرکت نمایندگی دستگاه استفاده نمایید.
همچنین، فراموش نکنید که یک خروجی فاضلاب برای تخلیه قرار دهید؛ قبل از اینکه کابینتها و پیشخوانها ساخته شوند، این کار بسیار آسانتر است. دوم باید اتصال برق را در نظر بگیریم. ولتاژ ورودی و شرایط گارانتی برای هر سازنده کمی متفاوت است و نیاز است که برقکار شما هماهنگی این موارد را بررسی کند.
کسی را پیدا کنید که حاضر است آن را به درستی انجام دهد. همچنین، خرید یک دستگاه محافظ، برای محافظت در برابر نوسانات برق را در نظر بگیرید. علاوه بر این فاکتور ها، مراجعه به دفترچه راهنمای دستگاه نیز می تواند یاری رسان خوبی در این امر باشد.
فضای مورد نیاز
در نگاه اول فضا و متراژ کافی شاپ شما بسیار مهم است. چرا که مشخص کننده نیاز شما و در نتیجه انتخاب اسپرسو ساز است. شاید مکان شما اجازه این را ندهد که یک اسپرسو ساز سه گروپ بخرید. شاید تنها یک دستگاه تک گروپ نیاز شمارا برآورده سازد. اگر حجم برنامه ریزی شده شما کمتر از ۴۰ کیلوگرم در هفته (یا به عبارت دیگر حدود ۲۰۰۰ نوشیدنی بر اساس اسپرسو در هفته) باشد، شما باید خود را برای یک دستگاه دو گروپه راضی کنید.
زیبایی و ظواهر نیز مهم هستند
از جمله عوامل نهایی و مهم زیبایی و برند هستند. این عوامل با این مفهوم در ارتباط هستند که دستگاه های دارای زیباترین ظاهر عموما توسط تولید کنندگانی ساخته می شوند که در صنعت خاص قهوه از بهترین اعتبار برخوردار هستند.
و در نتیجه…
دستگاه های اسپرسو بدون توجه به نوع آنها یک هزینه خیلی زیاد در تأسیس یک کافی شاپ جدید هستند. به رغم این موضوع این دستگاه ها به صورتی شگفت انگیز به صرفه هستند. یک دستگاه خوب با سرویس کردن منظم و تصفیه مناسب، می تواند در طول عمر خود چند صد میلیون درآمد ایجاد کند.
با این وجود شما با داشتن اطلاعات لازم و پایه از دستگاه های اسپرسو ساز، خواهید توانست دستگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. شما همچنین می توانید با مراجعه به بخش تجهیزات کافی شاپ از دستگاه های اسپرسو ساز دیدن کرده و در صورت انتخاب با کارشناس فروش ما تماس حاصل فرمایید.
کارشناس فروش
09128048875