غذا امروزه یکی از مهمترین بخشهای زندگی ما است و هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی و فرهنگی که دارد، غذاهای متنوعی را دارا است؛ در این میان بعضی از غذاها در لیست برترین غذاهای دنیا قرار دارند.
وقتی صحبت از غذا میشود، ناخودآگاه طعمها و مزههای مختلف و غذاهایی که برای ما لذیذ است در ذهن ما تداعی میشود. در دنیا غذاهای گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آنها شهرت جهانی دارند و در کشورهای مختلف نیز تهیه میشوند. مطمئنا بسیاری از کشورها در این صنعت نسبت به بقیه معروفتر هستند؛ با این حال در این مقاله قصد داریم غذاهای بینظیری که در فهرست خوشمزهترین غذاهای دنیا قرار دارند را معرفی کنیم.
۵۰. پاپ کورن کرهای، آمریکا
مگر میشود کسی با پاپ کورن آشنایی نداشته باشد! یک ظرف پاپ کورن همراه همیشگی عاشقان فیلم و سریال است که تا در هر بخش از فیلم همراه ببینندگان باشد. پاپ کورن کرهای در آمریکا از محبوبترین ذرتهای بو داده است که طرفداران جهانی دارد.
۴۹. ماسالا دوسا (Masala dosa)، هند
این غذا از پنکیکی نازک، بههمراه خمیری که یک شب باید برای تخمیر به آن زمان داد، درست میشود. این خمیر را که از برنج و عدس سفید درست میشود، با سیبزمینی، چاشنیهای متفاوت و پیاز پر میکنند. در هند این غذا بیشتر در صبحانه میل میشود و با خوردن آن تا نزدیک ظهر احساس گشنگی نخواهند کرد و اغلب با سسها و ترشیهای متنوع سرو میشود.
۴۸. چیپس سیبزمینی، انگلستان
داستانهای بسیاری در مورد تاریخچه ابداع چیپس مطرح شده؛ اما طبق آنچه که بررسی شده است، تاریخچهی آن به سال ۱۸۱۷ در انگلیس بازمیگردد. این اسنک بینظیر که عاشقان بسیاری دارد، در طعمها و مزههای مختلفی وجود دارد که نمکی آن از همه پرطرفدارتر است.
۴۷. غذای دریایی پائِلا (Seafood paella)، اسپانیا
پائِلا در واقع پلویی از ترکیبات مختلف مانند سبزیجات، برنج، گوشت یا ماهی است که از غذاهای معروف اسپانیا است و انواع مختلفی دارد. در این میان پائِلا دریایی که از میگو، صدف و ماهیهای مختلف درست میشود و طعم و عطر بینظیری دارد، از همه معروفتر است.
۴۶. سام تام (Som tam)، تایلند
سام تام نوعی سالاد در تایلند است که از سیر، فلفل، لوبیا سبز، گوجه گیلاسی و پاپایای (انبه هندی) خام خردشده تشکیل میشود و عطر و طعم آن مسحورکننده است. اما برخیها به آن بادام زمینی یا میگو اضافه میکنند.
۴۵. پلوی مرغ، سنگاپور
این غذا بهعنوان غذایی ملی در سنگاپور شناخته میشود و همیشه در لیست خوشطعمترین غذاهای جهان قرار گرفته است. در این غذا مرغ آغشته به روغن را بهصورت کامل در ظرف قرار داده و میپزند، سپس آن را قطعه قطعه کرده و همراه برنج میپزند. برای خوشمزه شدن هرچه بیشتر این غذا به آن زنجبیل و سس سویا هم میافزایند. عطر و طعم این غذا دیوانهکننده است.
۴۴. Poutine، کانادا
یک ظرف غذای کانادایی که از استان کِبِک در شرق کانادا سرچشمه گرفته است و با استفاده از سیبزمینی سرخ کرده و تکههایی از پنیر تهیه شده از شیر ترش تهیه میشود. معمولا مقداری از آب گوشت را برای طعم و مزهای بهتر به Poutine اضافه میکنند.
۴۳. تاکو (Tacos)، مکزیک
این غذای خوشطعم از محبوبترین غذاهای مکزیک است که پا فراتر از مرزها گذاشته است و در بسیاری از کشورها پخته میشود. این نان که داخل نان تورتیلا سرو میشود، دارای ترکیبات مختلفی در لایه میانی است که اغلب با گوشت مرغ و سبزیجات معطر بههمراه سس سالسا یا سس آوکادو سرو میشود. تاکو با نوشیدنیهای مکزیکی طعم سفر شما را فراموشنشدنی میکند.
۴۲. نان تست کرهای با مربا، انگلستان
هر چیزی که آغشته به کره باشد، بیشک طعم آن را لذیذتر میکند. نان تست داغ که آغشته به کره شود و انواع مرباها روی آن مالیده شود، یکی از بهترین و خوشمزهترین گزینهها برای صبحانه یا یک عصرانه است.
۴۱. توفو، آسیای جنوب شرقی
توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالبهای سفید نرم تبدیل میکنند. خاستگاه توفو چین است و با ادویههای مختلف در غذاهای گوناگون و پودینگها استفاده میشود.
۴۰. مارزیپان (Marzipan)، آلمان
مارزیپان یا خمیر بادام نوعی مادهای غذایی است که از مخلوط کردن پودر بادام با شکر یا عسل درست میشود. از مارزیپان برای داخل شکلات یا کیک استفاده میشود و نوع شیرین آن بهعنوان مارزیپان فرانسوی شهرت دارد و نوع کمشیرین آن بهعنوان مارزیپان آلمانی شناخته میشود که در آلمان یکی از سوغات های معروف است.c
۳۹. سس کچاپ، آمریکا
مردم آمریکا عاشق سس کچاپ هستند. آنها بیش از حد از این سس در سرو و مزهدار کردن غذاهای خود استفاده میکنند. آنها هنگام مصرف انواع برگرها، هاتداگها و گوشتهای سرخشده، سس کچاپ را روی غذا ریخته یا تکهای از غذا را درون سس غوطهور کرده و سپس میل میکنند.
۳۸. نان تست فرانسوی، هنگ کنگ
تست فرانسوی هنگکنگ، غذای معروف و خوشمزه هنگکنگیها است. آنها از بسیاری از غذاهای کشورها و مناطق دیگر تاثیر گرفتهاند، که نان تست فرانسوی نیز یکی از آنها است. این نان نیز یکی از غذاهای خوشمزه و معروف خیابانی هنگکنگ به شمار میرود و در بسیاری از فروشگاههای خیابانی یا کافههای محلی یافت میشود.
۳۷. مرغ با پنیر پارمیزان، استرالیا
بیشک غذایی که در آن پنیرهای مختلف استفاده شود، طعمی بینظیر دارد. این غذای فوقالعاده در کشور استرالیا از فیله مرغ سرخشده تهیه میشود و در نهایت پنیر پارمیزان را بر آن میافزایند.
۳۶. هوموس(Hummus)، خاورمیانه
حمص یا هوموس که ارده نخود است، یک خوراک مدیترانهای-عربی است که در خاورمیانه بسیار محبوب است؛ و بیشتر در سینیهای مزه بهعنوان پیش غذا سرو میشود. این غذا در کشورهای مختلف با غذاهای متنوع نظیر کباب، فلافل و کوفته سرو میشود.
۳۵. خرچنگ تند، سنگاپور
مگر میشود به سنگاپور رفت و خرچنگ تند با مزه منحصربهفردش را امتحان نکرد؟ در تهیه این غذا و طبخ خرچنگ از ادویه و سسهای مختلفی استفاده میشود که طعم آن را لذیذتر میکند.
۳۴. شیره درخت افرا (Maple syrup)، کانادا
یکی از سنتهای کانادایی که از بومیان اولیه به یادگار مانده است، گرفتن شیره درخت افرا در اواخر زمستان است. بعد از فصل سرما که درختان کمکم قادر به تولید مجدد غذا میشوند، شیرهای که در فصل سرما مورد استفاده درخت قرار نگرفته، طی فرایندهایی (سنتی و مدرن) جمعآوری میشود. مزه این شیره بسیار شبیه به عسل است، با این تفاوت که بسیار گرانتر است.
۳۳. فیش اند چیپس، انگلستان
چیپس و ماهی (به انگلیسی: Fish and chips) خوراکی است که در اصل از بریتانیا سرچشمه میگیرد و یک غذای محبوب در فستفودها است. همان طور که از نامش پیدا است، از سیبزمینی سرخشده و فیله سرخشده ماهی تهیه میشود. در همه فروشگاهها و رستورانهای بریتانیا بهراحتی میتوان چیپس و ماهی را پیدا کرد.
۳۲. آنکیمو (Ankimo)، ژاپن
آنکیمو خوراکی است که از جگر یک نوع ماهی به نام پلیدماهی درست میشود. این خوراک در ژاپن بهعنوان یکی از خوراکهای لذیذ به شمار میآید. برای تهیه آن، نخست جگر را با نمک میسایند و سپس با نوعی نوشیدنی محلی میشویند. پس از آن، رگها را درآورده و جگر را بهصورت استوانهای میغلتانند و بخارپز میکنند.
۳۱. ژامبون پارما (Parma ham)، ایتالیا
یکی از ژامبونهای معروف ایتالیا پارما یا Prosciutto است که در طی فرایندی و در مدت زمان طولانی تهیه میشود. سپس آن را به ورقههای نازک برش داده یا در غذاهای گوناگون یا بهصورت ورقهای سرو میشود.
۳۰. اسپرینگ رول (Goi cuon)، ویتنام
یکی از مشهورترین غذاهای ویتنام، اسپرینگ رولهای نیمه شفافی هستند که با موادی از قبیل گوشت، میگو یا خرچنگ خردشده بههمراه انواع سبزیجات و طعمدهندهها پر میشوند. در برخی از این مناطق این غذا را بههمراه نعنا یا کاهو سرو میکنند. در مدل جنوبی این غذا، رشتههای کباب شدهی گوشت را بههمراه موز سبز و سس بادام زمینی تهیه میکنند.
۲۹. استیک اوهمی (Ohmi steak)، ژاپن
این استیک لذیذ از گوشت گاو سیاه ژاپنی تهیه میشود که در محیطی طبیعی پرورش پیدا میکند و آنچه که این استیک را از بقیه متمایز میکند، طعم چربی این گوشت است که بسیار خوشطعمتر از بقیه گوشتها است.
۲۸. سوپ Pho، ویتنام
Pho برای ویتنامیها بهاندازهی پاستا برای ایتالیاییها حائز اهمیت است. این وعدهی غذایی لذیذ، از آب مرغ یا گوشت گوساله، نودلهای لینگوئینیشکل (linguine) و تهیهشده از برنج و مجموعهای از ادویههایی نظیر زنجبیل، بادیان ختایی و تخم گشنیز تهیه میشود. بهترین قسمت این غذای بینظیر، چاشنیهایی است که بههمراه آن سرو میشود و آن را به یک غذای فراموشنشدنی و اشتهابرانگیز تبدیل میکند.
۲۷. لچون (Lechon) ، فیلیپین
ریشه اصلی این غذا اسپانیایی است ولی امروزه در فیلیپین و آمریکای لاتین بسیار محبوب است. روش پخت این نوع نیز مانند سایر کبابها بسیار ساده است؛ گوشت سیخ شده برای مدت طولانی روی زغال چوب کباب میشود. این کباب دارای طعم ترد و خوشمزه فوقالعادهای است و در مناسبتهای خاص تهیه میشود.
۲۶. فاهیتا (Fajitas)، مکزیک
فاجیتا از غذاهای معروف مکزیک است که غذای سالم و مقوی است که بدون روغن و تنها با آب پخته میشود. مواد تشکیلدهنده آن تکههای مرغ، فلفل دلمهای، پیاز خرد شده و ادویه فراوان است. این غذا با نان سرو میشود.
۲۵. خرچنگ کرهای، ایتالیا
این غذا از پخت خرچنگ در سسی شامل کره و سیر فراوان تهیه و بهآرامی و با حرارت ملایم طبخ میشود. این غذای دریایی از غذاهای پرطرفدار در ایتالیا و بسیاری از کشورها است.
۲۴. پوره سیب زمینی؛ ایرلند
پوره سیبزمینی یکی از پیشغذاهای معروف ایرلندی است. این غذا از ترکیب پوره، خامه یا سس، نمک و پیازچه تهیه میشود.
۲۳. لازانیا؛ ایتالیا
در ایتالیا فقط پیتزا نیست که شهرت جهانی دارد، بلکه لازانیا و انواع دستورات آن در هر کجای دنیا بسیار معروف است و یکی از غذاهای پرطرفدار محسوب میشود.
۲۲. Poke؛ آمریکا
این غذا در اصل سالادی است که از تکههای ماهی خام و سبزیجات متنوع تهیه میشود. خاستگاه اصلی این غذا به جزایر هاوایی باز میگردد و سالادی اشتهاآور است. این غذا نمادی از هاوایی است که در شهرهای مختلف آمریکا تهیه میشود.
۲۱. کروسان (Croissant)؛ فرانسه
کرواسان مانند باگت یکی از نانهای قدیمی فرانسه است. برای تهیه کرواسان آرد، خمیرمایه و کره را با هم ترکیب میکنند که استفاده از کره باعث لایهلایه شدن داخل نان میشود. این نان هلالی ترد و خوشمزه را از تمام نانواییهای پاریس میتوان تهیه کرد. کروسان در کشورهای مختلف نامهای متفاوتی دارد. برای مثال در اتریش به نام Kipfel و در آلمان به Gipfeli معروف است.
۲۰. Arepas؛ ونزوئلا
Arepas از آرد ذرت تفت داده، تهیه میشود و به خاطر بافت نرم، آن را برای صبحانه یا میان وعدههای غذایی در ونزوئلا سرو میکنند. این غذا را اغلب با کره، پنیر، تخممرغ، شیر غلیظ یا hogao (سسی که با پیاز درست میشود) میل میکنند یا گاهی آن را با مواد مختلفی نظیر گوشت و سبزیجات پر میکنند.
۱۹. بانی چاو (Bunny Chow)؛ آفریقای جنوبی
یکی از غذاهای معروف آفریقای جنوبی که میتوان به سادگی آن را در هر گوشه و کناری پیدا کرد، این غذا است و یکی از غذاهای خیابانی محبوب قلمداد میشود. این غذا، لایههای نان است که با کاری و مواد مختلف پر میشود. برای پر کردن آنها با توجه به ذائقهی اهالی از مواد مختلفی استفاده میشود؛ انواع گوشت مثل مرغ یا انواع گیاهی که برای گیاهخواران مناسب است و با عدس و لوبیا تهیه میشود.
۱۸. شیش کباب (Shish kebab)
شیش کباب یکی از معروفترین کبابها در جهان است که منشا آن خاورمیانه است و امروزه در کشورهای اروپایی نیز طبخ میشود و طرفدارن بسیاری دارد. در این کباب در لابلای گوشتها از سبزیجات مختلف مانند فلفل و قارچ استفاده میشود. این غذا اغلب با نان داغ سرو میشود و میتوان هم از گوشت گوسفند استفاده کرد هم از گوشت مرغ.
۱۷. شاهمیگو یا لابستر
لابستر یا شاه میگو یکی از غذاهایی است که شهرت جهانی دارد و با ترکیبات و روشهای متفاوتی پخته میشود. در بسیاری از کشورها هزینه این غذا بیشتر از غذاهای دیگر است، اما طعم بینظیر و فوقالعادهای دارد و بافت نرم داخل پوسته سخت آن، بسیار لذیذ است.
۱۶. Pastel de nata؛ پرتغال
این شیرینی پرتغالی، یک تارت محلی است که با نوعی کاستارد پر میشود و در همهی قنادیها میتوان آن را پیدا کرد و از طعم فوقالعاده آن لذت برد. اگر از علاقهمندان به چشیدن طعمهای جدید باشید، این شیرینی را در کشور پرتغال نباید از دست داد.
۱۵. Pierogi؛ لهستان
دامپلینگها قطعات خمیر کوچکی هستند که با مواد مختلف پر میشوند و در کشورهای مختلف به شیوهها و با مواد مختلف تهیه میشوند. Pierogi که دامپلینگی لهستانی است، عموما از گوشت، قارچ، کلم ترش، میوههای فصل مثل بلوبری، توت فرنگی و گیلاس، گندم سیاه، سیب زمینی پخته، پنیر و پیاز سرخ شده برای پر کردن دامپلینگها استفاده میکنند. این غذا همیشه برای کریسمس در لهستان سرو میشود.
۱۴. دونات؛ آمریکا
یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار دونات است که در شکلها و سبکهای مختلف تهیه میشود. بعضی از آنها دارای روکش شکلاتی یا شکری هستند و بسیاری نیز با مارمالادها و مواد میانی مختلف پر میشوند. دوناتها یک گزینه عالی برای یک عصرانه در کنار نوشیدن یک چای گرم است.
۱۳. ذرت
ذرت در صنعت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و از آن در شکلهای مختلفی در شیرینیها و غذاهای اصلی استفاده میشود. یکی از جذابترین خوراکیها کباب کردن یا آبپز کردن ذرت است که اگر کمی کره آب شده به آن مالیده شود، طعم آن دلچسبتر میشود.
۱۲. مرغ پری پری (Piri-piri chicken)؛ موزامبیک
این غذای لذیذ که از غذاهای معروف کشور موزامبیک است، از پخت مرغ و سرخ کردن آن با سس مخصوص تهیه میشود که در کنار آن سیب زمینی سرخشده نیز قرار میدهند. این غذا طعم تندی دارد و علاقهمندان بسیاری وقتی به این کشور سفر میکنند، این غذای لذیذ را امتحان میکنند.
۱۱. رندانگ (Rendang)؛ اندونزی
این غذا یکی از لذیذترین و محبوبترین غذاهای اندونزی است که معمولا مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. این غذا از نظر ادویهجات بسیار غنی است و به آرامی و با شعلهی ملایم پخته میشود. معمولا آن را با گوشت گوساله میپزند، اما با گوشت مرغ و گوسفند نیز طبخ میشود. این غذا در کشورهایی نظیر مالزی نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار است.
۱۰. Chicken muamba؛ گابن
این غذا نوعی خورشت مرغ است که در کشور گابن و کشورهای آفریقایی تهیه میشود. مرغها را با سیر، چیلی و سبزیجات معطر کرده و با روغن خرما میپزند. این غذا بسیار مقوی و خوشطعم است.
۹. بستنی
بستنی یکی از محبوبترین و وسوسهکنندهترین خوراکیهای کره زمین است که در هر فصلی و با هر طعمی که باشد، همیشه پرطرفدار است.
۸. تام یام گونگ (Tom Yum Goong)؛ تایلند
این غذا به عنوان غذای ملی تایلند، شامل علف لیمو، چیلی، برگ لیمو ترش، گالانگال (از خانواده زنجبیلیان)، موسیر و سس ماهی است که به آن طعمها و ادویهها اضافه میشود تا به یک سوپ معطر تبدیل شود. میگوهای محلی تازه و قارچهای نرم و لطیف، مواد اصلی این غذا را تشکیل میدهند که در میان تایلندیها و گردشگران بسیار محبوب است.
۷. آسام لاکسا (Assam Laksa)؛ مالزی
آسام لاکسا یک غذای بسیار خوشمزه و تند است که از غذاهای معروف مالزی است که بهخصوص در پنانگ تهیه میشود و طعم خاصی دارد. محتویات این غذا رشته، آب گوشت، آب تمبر هندی ، برگ نعنا ، علف لیمو، پیاز و آناناس است. در واقع میتوان گفت این غذا یک سوپ نودل تند است که طعم متفاوتی دارد.
۶. همبرگر؛ آلمان
مگر میشود کسی عاشق همبرگر نباشد؟ همبرگر یکی از غذاهای فستفودی است که با دیدن پنیرهای آب شده داخل آن و سبزیهای خوشرنگ که در ترکیبات آن قرار دارد، دل را وسوسه و شیفته خود میکند. آلمان یکی از کشورهای عالی برای خوردن غذاهای فستفودی و برگرها است.
۵. اردک برشته شده پکنی (Peking Roast Duck)؛ چین
مرغابی پکن یا اردک پکن نوعی خوراک مشهور چینی است که با گوشت مرغابی طبخ میشود و خاستگاه آن شهر پکن است. تاریخچه این غذای لذیذ به زمانهای پادشاهی باز میگردد و شهرت اصلی آن به دلیل بافت نرم و لطیف گوشت آن است. درست کردن این غذا که در فهرست غذاهای سلطنتی قرار داشته است، فرآیند پیچیدهای دارد و طریقه خوردن این غذا به این صورت است که ابتدا سس لوبیای شیرین روی پنکیک ریخته میشود و بعد از آن تکههایی از گوشت اردک بین لایههای پنکیک قرار داده میشود.
۴. سوشی؛ ژاپن
زمانی که صحبت از غذاهای ژاپنی میشود، اولین تصویری که در ذهنمان نقش میبندد، سوشی است که در سراسر جهان نیز طرفداران پروپاقرصی دارد. سوشی انواع متفاوتی دارد و ماهی خام اغلب جزء جدانشدنی آن است.
۳. شکلات
صنعت شکلاتسازی صنعتی محبوب در میان اقشار جامعه به خصوص در کودکان است و عموما با کشورهای اروپایی شناخته میشود. کشورهایی که مشهورترین و بهترین کارخانههای شکلات را در خود جای دادهاند و محصولات خود را به اقصی نقاط جهان صادر میکنند. با این وجود، کشورها و شکلاتسازیهای کوچک و بزرگ بسیاری در گوشه و کنار جهان وجود دارند که بسیاری به روش صنعتی و بعضی همچنان به روش سنتی بینظیرترین شکلاتها را تهیه میکنند.
۲. پیتزای Neapolitan؛ ایتالیا
ایتالیا یعنی پیتزا و پاستا! متنوعترین پیتزاها و نابترین طعمها را باید در ایتالیا چشید. پیتزاها انواع مختلفی دارند، اما این پیتزا که بسیار محبوب است، در سادهترین شکل ممکن تهیه میشود و در آن تنها از خمیر پیتزا، سس گوجه و پنیر موزارلا فراوان استفاده میشود و گاها مقدار اندکی سبزی معطر روی آن ریخته میشود. طعم این پیتزا فوقالعاده است.
۱.کاری ماسامان (massaman curry)؛ تایلند
کاری ماسامان نوعی کاری پُرمَلات و مقوی تایلندی است که برگرفته از آشپزی ایرانی است. این غذا طعم فوقالعادهای دارد و بر همین اساس در صدر فهرست خوشمزهترین غذاهای جهان در مجله CNN قرار دارد.